m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСаопштење за јавност – МПиК

Саопштење за јавност – МПиК

Датум: 18. 5. 2021. године

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министар Наталија Тривић посјетила је Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи и разговарала са просвјетним радницима о планираном повећању плата, а које је усаглашено са Синдикатом образовања, науке и културе Републике Српске.

Она је оцијенила да је наведена мјера Владе Републике Српске добра, да су просвјетни радници заслужили повећање плата и да је захваљујући њима настава успјешно организована у отежавајућим условима за рад.

“Завршени су  званични преговори о повећању плата, а Министарство просвјете и културе Републике Српске уважило је  приједлог Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске да се планирано повећање плата врши путем измјене коефицијената у Закону о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, јер је такав вид расподјеле, према ставу Синдиката, правичнији.

Наведена расподела средстава  уклапа се у оквире планираног повећања од 5% на укупан постојећи буџет намијењен за плате запослених у области образовања и културе”, рекла је министар Наталија Тривић.

 

Komentari