m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСАДИ СЕ 30 ЛИКВИДАМБРА НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

САДИ СЕ 30 ЛИКВИДАМБРА НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

 

САДИ СЕ 30 ЛИКВИДАМБРА НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

 

Поводом Дана планете земље, који се обележава 22. априла, на Булевару Европе у Новом Саду сади се 30 ликвидамбара. Према речима чланице Градског већа за имовину и имовинско правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мире Раденовић, за садњу је изабрано баш то дрво, јер је веома отпорно на загађење и добро успева у урбаним срединама.

 

– То је иначе раскошно, прелепо дрво које ће красити Булевар Европе и бити симбол, не само пролећа, него и промена које уводи Управа за заштиту животне средине у намери да подигне свест грађана о важности очувања и унапређивања природне околине. То је заједнички задатак и Града и грађана да континуирано подижемо стандарде животне средине – истакла је Мира Раденовић.

 

Саднице су донација компаније „MERIDIAN TECH” d.o.o. а на основу Меморандума о сарадњи који је та компанија потписала са Министарством заштите животне средине.

 

– Уговор са Министарством потписали смо на три године, а Нови Сад је један од градова где реализујемо прву фазу пројекта. Заштита животне средине је глобални проблем и ми желимо да помогнемо што више, тако да ћемо реализовати акције у читавој Србији – рекао је представник компаније Дамјан Стаменковић.

 

Како је речно приликом садње ликвидамбра на Булевару Европе, за коју је задужено ЈКП „Градско зеленило”, то дрво треба да допринесе и умањењу емисије штетних гасова.

 

Нови Сад, 26. април 2022. године

Komentari