m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaСавет жена Српског покрета Двери упутио Светом архијерејском Синоду СПЦ

Савет жена Српског покрета Двери упутио Светом архијерејском Синоду СПЦ

Савета жена Српског покрета Двери послао је данас писмо Светом архијерејском синоду СПЦ, у коме се изражава забринутост поводом два закона која су се нашла на дневном реду Народне скупштине – Закона о родној равноправности и Закона о измена и допунама закона о забрани дискриминације.

Писмо преносимо у целости:

Светом архијерејском синоду СПЦ

Ваша Светости, Ваша Преосвештенства,

Обраћамо Вам се забринути због најновијих закона који су ових дана на дневном реду Народне скупштине – предлога Закона о родној равноправности и предлога Закона о измена и допунама закона о забрани дискриминације. У питању су дубоко антихришћански, антипородични и антиуставни закони који покушавају бити наметнути нашем већински православном српском народу и другим традиционалним верским заједницама у Србији, који се не слажу са усвајањем истих. Оваквим законима уводи се поново вербални деликт, што значи прогон свакога ко буде имао критички став уперен против идеологија родне равноправности и хомосексуализма, које желе да нам наметну некакве нове полне и сексуалне идентитете, а пре свега тзв. трансродне и трансексуалне, шта год то значило. На овај начин, без јавне расправе и референдума, супротно Уставу, јавном моралу, учењу Цркве и традиционалним породичним вредностима, подмеће се социјални инжењеринг нашој деци који мења вековима општеприхваћене културолошке обрасце нашег народа.

Као хришћани, свакако смо против било какве дискриминације, вређања или насиља над људима који су другачији, али такође сматрамо да се већини грађана Србије не може наметати нешто што је супротно нашој вери и традицији. Усвајањем оваквих закона на један перфидан начин у блиској будућности се може очекивати да се забрани и проповед свештенства о природном браку и породици.

Апелујемо на Вас да још једном реагујете и огласите се као у случају Закона о истополним заједницама као институција у коју народ има највише поверења и која је кроз читаву нашу историју била уз свој народ. Молимо Вас као мајке и православне жене, молимо вас због будућности наше деце и будућих поколења, упутите јавни позив владајућим структурама и захтевајте да се обустави скупштинска расправа и усвајање ових закона које је у току у Народној Скупштини Републике Србије.

Породица је основа друштва посматрано и из верске и из световне перспективе. Без здраве породице нема ни здраве нације. Породица је данас нападнутија и угроженија него икада до сада и молимо Вас да својим ауторитетом спречите усвајање погубних закона о џендер идеологији која данас прогони природну породицу а сутра ће прогонити и све верујуће људе.

У Београду, 19. маја 2021.

Савета жена Српског покрета Двери

Komentari