m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoРужић: Ускоро завршетак радова на изградњи Дома ученика Пољопривредне ПКБ школе

Ружић: Ускоро завршетак радова на изградњи Дома ученика Пољопривредне ПКБ школе

Ружић: Ускоро завршетак радова на изградњи Дома ученика Пољопривредне ПКБ школе

 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас Пољопривредну ПКБ школу која обележава 57 година рада, као и  дом ученика у оквиру те школе, чија ће изградња бити завршена у мају.

Честитајући годишњицу школе министар је подсетио на дугу и богату историју.

„Стварали сте сјајне пољопривредне техничаре, руковаоце пољопривредном механизацијом, техничаре хортикултуре, цвећаре, вртларе, пекаре, месаре, ветеринарске и прехрамбене техничаре. Управо из жеље да вас подржимо и имате боље услове за рад, завршавамо радове на новој згради Дома ученика који ће имати капацитет од 111 места. Драго ми је да се радови одвијају по плану и очекујемо завршетак радова крајем маја,” навео је Ружић.

Он је оценио да ће по окончању радова ученици имати још квалитетније услове за смештај и дневне активности.

Ова инвестиција, укупне вредности од скоро три милиона евра, се реализује у оквиру Пројекта Образовање за социјалну инклузију Министарства просвете, науке и технолошког развоја, који се финансира средствима Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ). Циљ пројекта је унапређење квалитета ученичког и студентског стандарда у Србији.

Приликом посете министар је обишао школску економију, као и Сајам ученичких знања. Ученици су представили, између осталог, уметност аранжирања цвећа, пекарске производе из школске радионице, као и низ пројектних и предузетничких активности.

Након разговора са ученицима министар је изразио задовољство што школа не представља само место где се учи, већ и место где се стичу праве вредности и нове вештине и откривају потенцијали. Он је нагласио да је наш наставни и ненаставни кадар сјајан и да, кроз обилазак школа широм Србије, увек сретне ведре и пожртвоване људе, апсолутно свесне позива на који су се одазвали.

 

Београд, 23. март 2022. године

Komentari