m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHРСС: Полиција Републике Српске стуб сигурности грађана

РСС: Полиција Републике Српске стуб сигурности грађана

РСС: Полиција Републике Српске стуб сигурности грађана

 

Полиција Републике Српске један је од стубова сигурности и незаобилазан фактор мира у земљи и региону, због чега јој желимо да своје редове, као и до сада, из године у годину професионално унапређује и потврђује да је трајно опредијељена да заштити сваког грађанина Српске, наведено је у честитки Савјета за безбједност и борачко-инвалидску заштиту Републичке странке Српске поводом 4. априла – Дана полиције и 30 година постојања МУП-а РС.

– Полиција је и у доба када је било најтеже, за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, без премишљања стала у одбрану српских огњишта, а многи припадници МУП-а су положили животе да би наша дјеца и унуци данас безбрижно ходали Републиком Српском. Због тога им у сваком тренутку морамо одати признање и дичити се њиховом спремношћу да одговоре било којем изазову – истакли су из Савјета.

Свим припадницима Министарства унутрашњих послова и министру Драгану Лукачу Републичка странка Српске честитала је 30 година постојања МУП-а РС и нагласила да је поносна што је Полиција Српске, посебно у посљедњој деценији, израсла у високоорганизовану службу јавне управе, која грађанима у сваком тренутку може да гарантује темељна уставна права.

– Свакога дана увјеравате нас у вашу ефикасност и организованост. Показали сте да су примјена закона и одржавање реда основа за сигурно друштво. Не сумњамо да ћете наставити још јачу борбу против криминала и имати нулту толеранцију према онима који желе да наруше успостављени поредак – саопштено је из Савјета за безбједност и борачко-инвалидску заштиту Републичке странке Српске.

Komentari