m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaServisne informacijeРЕШАВАЊЕ ХАВАРИЈЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНОМ СИСТЕМУ НА КЛИСИ

РЕШАВАЊЕ ХАВАРИЈЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНОМ СИСТЕМУ НА КЛИСИ

РЕШАВАЊЕ ХАВАРИЈЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНОМ СИСТЕМУ НА КЛИСИ

 

Члан Градског већа за комуналне послове Здравко Јелушић заједно је са директором ЈКП „Водовод и канализација” Гвозденом Перковићем обишао насеље Клисгде је дошло до веће хаварије у канализационом систему.

– Само у првих шест месеци ЈКП „Водовод и канализација” отклонило је преко 600 разних хаварија и имало преко 1000 излазака на терен. Хаварије као ова, у Савској улици, дешавају се једном годишње. Пре свега желим да се извиним грађанима  који су имали непријатности због тога, и осећам и личну одговорност што се чекало на интервенцију, али биле су велике кише и у почетку се сумњало да је због великог прилива воде дошло до проблема. Тек кад је киша стала установило се да је ово велики квар, морали смо да ангажујемо екстерне извођаче радова због неопходне механизације како би се интервенисало у овим случајевима. Оно што је важно да се напомене је да радимо на инфраструктури овог дела Новог Сада, и у наредне две до три године, кроз пројекат „Чиста Србија” урадиће се практично „кичма” система атмосферске канализације. Знамо да је Сентандрејски пут већ зацевљен, од Канала до Велебитске улице, даље се ради пројектовање све до ауто-пута, али и припремају се пројекти атмосферске канализације, односно колектора атмосферских вода на правцу кроз Улицу Професора Грчића да би прихватили цео слив са Горњих ливада. Практично ће овај северни део града имати и атмосферску канализацију како доликује граду као што је Нови Сад – рекао је Здравко Јелушић и додао да се у Улици Боже Кузмановића ради реконструкција фекалне канализације те да ће се  пречник тих цеви скоро удвостручити.

– Ова хаварија се налази на преко 3,5m дубине и веома је захтевна и опасна за отклањање и надам се да ће у најкраћем року бити санирана. Разумем да су грађани у проблему, да канализациони систем треба реновирати, побољшати и проширити, и надам се да ће у догледном року Нови Сад имати централни пречистач и решену канализацију, што је можда и најзначајнија инвестиција после Другог светског рата у нашем граду – истакао је директор ЈКП „Водовод и канализација” Гвозден Перковић и замолио суграђане да атмосферске воде и олуке не прикључују на канализацију, јер систем није предвиђен за тако нешто.

 

Нови Сад, 10. новембар 2021. године

Komentari