m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHРЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ПОЧИЊЕ 11. АПРИЛА

РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ПОЧИЊЕ 11. АПРИЛА

РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ПОЧИЊЕ 11. АПРИЛА

 

Уз благослов Његовог Преосвештенства владике Фотија у понедјељак, 11. априла почињу радови на реконструкцији Улице патријарха Павла.
– Посебну захвалност за подршку овом пројекту дугујемо нашем Преосвећеном Владици, а сигурни смо да ће и комплекс манастир Светог Василија добити љепше окружење – истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
У складу са регулационим планом „Центар града”, реконструкцијом Улице патријарха Павла биће обухваћена и измјена режима саобраћаја – улица ће постати пјешачка зона, али ће власницима некретнина у овој улици бити омогућен приступ моторним возилима до њихових стамбених и пословних објеката, као и моторним возилима за доставу.
Претварањем улице Патријарха Павла у пјешачку зону, центар Града Бијељина – Трг краља Петра I Карађорђевића, преко Улице патријарха Павла и Улице жртава фашистичког терора, биће повезан са Градским парком и представљаће једну амбијенталну цјелину, намијењену прије свега, пјешачком саобраћају, шетњи и одмору.
Грађевински радови подразумијевају реконструкцију улице у цијелом профилу, поплочавање бехатон плочама, постављање декоративне расвете, хортикултурално уређење улице и постављање модерног урбаног мобилијара (клупе и канте за отпад). Површина која ће бити поплочана износи 3.300 метара квадратних, а дужина улице је 250 метара. Иза зграде Музеја Семберије биће изграђен мали трг, са фонтаном, декоративном расвјетом, урбаним мобилијаром и хортикултуралним уређењем.

Из градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине појашањавају да ће радови бити извођени у три фазе.
– Прва фаза предвиђа забрану саобраћаја од раскрнице са Тргом краља Петра I Карађорђевића до кућног броја 6 у Улици патријарха Павла. Од кућног броја 6 до раскрснице са Улицом жртава фашистичког терора, предвиђена је забрана заустављања и паркирања, те одвијање двосмјерног саобраћаја за потребе приступа станара и доставних возила. Након завршетка прве фазе радова, започеће друга фаза радова – од кућног броја 6 до раскрснице са Улицом жртава фашистичког терора. У трећој фази биће извођени радови на раскрсници улица Патријарха Павла и Жртава фашистичког терора, о чему ће грађани бити благовремено обавијештени – појашњавају из овог Одјељења.

Претварањем Улице патријарха Павла у пјешачку зону, Град Бијељина ће добити прву улицу оваквог типа, са свим садржајима које модерна пјешачка зона треба да садржи.
Вриједност радова је 400.000 конвертибилних марака, а рок за завршетак је 30. јун 2022. године.

Кабинет Градоначелника
Градска управа Града Бијељина

Komentari