m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoРедовна обука понтонирских јединица Речне флотиле

Редовна обука понтонирских јединица Речне флотиле

Редовна обука понтонирских јединица Речне флотиле

У касарни „Мачвански партизански одред“ и на делу Саве код Шапца реализована је редовна кондициона обука припадника Првог понтонирског батаљона из састава Речне флотиле.

Током вишедневног оспособљавања професионални састав јединице амфибијске специјалности реализовао је тактичке радње и поступке приликом савлађивања водене препреке на успостављеном десантном месту преласка.

У захвату реке, увежбавани су безбедан и правилан утовар средстава на амфибијске транспортере, отклањање отказа и застоја на средствима и пловидба транспортером у различитим условима, уз примену мера маскирања и непосредне заштите јединице. У оквиру обуке, реализована је и провера оспособљености и оцењивање послуга амфибијских транспортера за извршавање задатака у складу са наменом јединице.

Резултати остварени на обуци и током провере показују да су припадници Првог понтонирског батаљона Речне флотиле у потпуности оспособљени за пружање подршке борбеним јединицама Копнене војске у операцијама у захвату унутрашњих пловних путева.

Управа за односе са јавношћу/Public Relations Department
Министарства одбране/Ministry of Defence
Републике Србије/Republic of Serbia

Komentari