m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaKulturaРасписан конкурс „Престоница културе Србије 2023“

Расписан конкурс „Престоница културе Србије 2023“

Саопштење

Расписан конкурс „Престоница културе Србије 2023“

Београд, 7.05.2021 – Министарство културе и информисања данас је расписало конкурс за избор Престонице културе Србије 2023. године, чији је циљ подизање квалитета културног живота јединице локалне самоуправе, покретање културног, уметничког и туристичког развоја кроз активирање постојећих и осмишљавање нових уметничких програма традиционалних и савремених форми, оживљавање постојећих институција културе али и покретање нових и савремених институција.

 

Изабрана јединица локалне самоуправе понеће титулу „Престоница културе Србије 2023“.

која ће јој омогућити да буде препозната као релевантни национални центар развоја културе и на тај начин постане видљивија на културној мапи Србије и Европе.

 

Циљ конкурса је пружање подршке јединицама локалних самоуправа да у сарадњи са установама, уметничким и другим удружењима регистрованим за обављање делатности културе, појединцима, као и другим субјектима у култури унапреде своје капацитете у култури, културну продукцију и културну понуду.

 

Програм “Престоница културе Србије“ допринеће успостављању предвидиве и конзистентне културне политике која обухвата савремено стваралаштво, креативне и културне индустрије, заштиту и унапређење културног наслеђа, иновативно коришћење јавних простора, као и унапређење регионалне и међународне сарадње.

 

Пријаве се подносе од 2. августа до 2. септембра 2021. године на конкурсном упитнику и достављају у штампаној и електронској форми Министарству културе и информисања са назнаком „За Конкурс – Престоница културе Србије 2023“.

Конкурс је отворен за јединице локалне самоуправе у Републици Србији, осим за градове Београд и Нови Сад.

Решење о избору пројеката биће донето у року од 60 дана од дана окончања пријема конкурсне документације, а висина додељених средстава биће опредељена Законом о буџету Републике Србије за 2022. годину.

 

Детаљи о конкурсу и упитник за пријаву налазе се на линку: https://www.kultura.gov.rs/konkurs/30/6094e63520827

 

Прес служба Министарства културе и информисања

Komentari