m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHРАДОВИ НА ГАСНОЈ МЈЕРНОЈ СТАНИЦИ У ШЕПКУ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

РАДОВИ НА ГАСНОЈ МЈЕРНОЈ СТАНИЦИ У ШЕПКУ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

РАДОВИ НА ГАСНОЈ МЈЕРНОЈ СТАНИЦИ У ШЕПКУ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

Градоначелник Љубиша Петровић посјетио је данас градилиште гасне мјерне станице у Шепку како би се упознао са динамиком радова.

Извођач радова је потврдио да ће сви радови који се тичу машинске и грађевинске фазе бити завршени до 15. јуна текуће године. Након тога, Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске ће представити цијене снабдијевања гасом.

Приликом данашњег обиласка радова градоначелник Љубиша Петровић добио је увјеравања да ће рокови у вези са њиховим извођењем бити поштовани, те да су, захваљујући квалитетној комуникацији у претходном периоду превазиђени неки изазови везани за добављаче опреме потребне за извођење радова.

– Гасификација као стратешки пројекат је од великог значаја за Бијељину – за индивидуална домаћинства, али и вишепородичне стамбене објекте. Довођењем гаса у Бијељину њена позиција у погледу развоја пословно-индустријских зона биће значајно побољшана – нагласио је Петровић.

Он је додао да је Град Бијељина спреман да, буџетом за сљедећу годину, размишља у правцу субвенција како би  грађани били мотивисани да своја домаћинства прикључе на гасоводну мрежу. Истовремено, Град Бијељина води рачуна и о уговорним обавезама које има према предузећу „Бијељина-гас”, тако да ће у току ове године исте бити измирене.

Важно је истаћи да је Град Бијељина ријешио све административне препреке, заједно са руководством „Бијељина-гаса” и „Србијагаса”, у року од шест мјесеци. Ту се, прије свега, мисли на грађевинске и употребне дозволе.

Александар Тодоровић испред „Србијагаса”, „Бијељина-гаса” и „Гаспромета” Пале рекао је да ће „Гаспромет” као транспортер прузети управљање мјерном станицом када она буде завршена.

– Путем примопредајне станице „Лозница-Зворник” гас из Републике Србије ће ићи у Републику Српску и БиХ, а мјерно-регулациона станица за потребе Бијељине ће бити завршена крајем овог мјесеца или почетком маја. Послије тога остаје да се реализује посљедњи сегмент, тзв. „златни завар” којим ће се мјерно-регулациона станица прикључити на главни магистрални гасовод који из Србије иде према Сарајеву – појаснио је Тодоровић.

Он је потврдио да се средином јуна очекује завршетак свих грађевинских радова на гасоводу, те да потом слиједи реализација административних радови послова – добијање лиценце.  Дистрибутер гаса ће бити „Бијељина-гас”, док ће „Гаспромет” Пале бити транспортер, а Србија је та која Републику Српску снабдијева гасом.

Тодоровић је додао да је у току добијање сагласности за Пројекат источне интерконекције којим би требало да се, највјероватније путем ове примопредајне станице, споје Бијељина, Приједор, Брчко Дистрикт, Бањалука.

Кабинет Градоначелника
Градска управа Града Бијељина

Komentari