m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoПузић на регионалној конференцији о развојним трендовима у управљању људским ресурсима

Пузић на регионалној конференцији о развојним трендовима у управљању људским ресурсима

Министарство државне управе и локалне самоуправе

 

Државни секретар МДУЛС Мачужић Пузић на регионалној конференцији о развојним трендовима у управљању људским ресурсима

 

Београд, 24. новембар 2022. године

 

„Носиоци свих реформских процеса су људи, запослени у управи, без чијег стручног и одговорног залагања не бисмо успели да превазиђемо проблеме на које јавна управа наилази. Зато је пред нама изазов да у наредном периоду креирамо боље окружење за њихов рад, али и јачамо њихова знања и вештине“, поручила је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Маја Мачужић Пузић на отварању дводневне регионалне конференције „Дигитализација и промоција државне управе као пожељног послодавца и други развојни трендови у управљању људским ресурсима“.

Она је додала да развој капацитета и стратешко управљање људским ресурсима, уз дигитализацију и унапређење у области пружања услуга, представљају кључну карику на путу ка изградњи професионалне, модерне и јаке управе, која је посвећена остварењу интереса грађана и привреде.

Како је навела, околности изазване пандемијом вируса Ковид 19 у континуитету су постављале нове изазове пред државну управу и локалну самоуправу, а МДУЛС је успело да, у тим специфичним условима, развије нови стратешки оквир за реформу јавне управе, који међу десетогодишње приоритете, између осталог, сврстава унапређење у области управљања људским ресурсима.

Мачужић Пузић је нагласила да ће Влада Републике Србије и Министарство остати посвећени изградњи капацитета државно-службеничког система, заједно са Службом за управљање кадровима (СУК) и Националном академијом за јавну управу (НАЈУ).

Дводневну регионалну конференцију организује СУК, у сарадњи са немачком Фондацијом Ханс Зајдел, са циљем да се, кроз представљање добрих примера из праксе и размену мишљења и искустава стручњака из региона, пружи даља подршка унапређењу и модернизацији управљања људским ресурсима у јавним управама, као кључном ресурсу административне реформе. Другог дана конференције помоћнице министра Ивана Савићевић и Јасмина Бенмансур представиће нове иницијативе МДУЛС-а у области управљања људским ресурсима у јавној управи.

 

 

Autor fotografija: MDULS.

Komentari