m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПротив два лица поднесен извјештај о извршеном КД „Искориштавање дјеце за порнографију“  

Против два лица поднесен извјештај о извршеном КД „Искориштавање дјеце за порнографију“  

Датум: 21.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Против два лица поднесен извјештај о извршеном КД „Искориштавање дјеце за порнографију“

 

Полицијски службеници Управе за криминалистичку полицију Министарства унутрашњих послова Републике Српске, јуче су поднијели извјештаје о извршеном кривичном дјелу „Искориштавање дјеце за порнографију“ из члана 175. Кривичног законика против лица иницијала Н.П. и Д.С.

Лице Н.П. се сумњичи да је у протеклом временском периоду од иностране компаније изнајмио сервер на своје име, а који се налазио под његовом контролом. На серверу је била активна платформа на којој су били доступни садржаји дјечије порнографије, односно садржаји сексуалне експлоатације дјеце.

У другом случају, лице Д.С. се терети да је од фебруара 2020. године до фебруара ове године, путем интернета посјећивало интернет странице које су садржавале материјале са фотографијама дјечије порнографије, након чега је са поменутих инетрнет страница у више наврата прибављао за себе или друго лице поменуте садржаје. Лице је такође помоћу имејл адресе, а користећи инфраструктуру једне компаније, креирао складишни простор за чување дигиталних података који се налазио под његовом контролом. У поменути складишни простор је потом у више наврата увозио и извозио садржаје дјечије порнографије.

Даљом истрагом утврђено је да је лице Д.С. наведене садржаје дјелио те прибављао за себе или другог и путем друштвених мрежа.

 

 

                                                                                                 НАЧЕЛНИК

Komentari