m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНЕ АК „АКАДЕМАЦ”

ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНЕ АК „АКАДЕМАЦ”

ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНЕ АК „АКАДЕМАЦ”

У Градској управи одржан је пријем за чланове Атлетског клуба „Академац” из Бијељине поводом освајања шампионских титула на првенствима Републике Српске и БиХ у кросу, у категорији јуниорки.

На првенству Републике Српске, одржаном 10. априла ове године у Брчком, титулом вицешампиона окитили су цицибани и цицибанке, дјеца рођена 2011. године и млађег узраста, док је женска екипа у генералном пласману такође била друга.

На првенству БиХ, 17. априла у Тузли, осим титуле шампиона у категорији јуниорки, „Академцу” је припало прво мјесто и у категорији цицибана, док су пионирке – дјеца рођена 2009. и 2010. године – биле друге.

АК „Академац” је примјер квалитетно организованог спортског колектива са дугом традицијом и одличним резултатима. Послије разговора са тренером Живорадом Секулићем, градоначелник Љубиша Петровић је рекао да постоји сагласност о потреби да Бијељина има атлетску трку, у форми полумаратона или уличне трке.

– Начелно смо разговарали да то буде 24. септембра поводом Дана Града. Било је ријечи и о стању спортских објеката и изради нове атлетске стазе. Опредјељење Града је да се крене са њеном изградњом – казао је Петровић.

Уз честитке на освојеним медаљама, градоначелник је младим спортистима пожелио много нових добрих резултата и истакао да спортисти на најбољи могући начин представљају Бијељину као град спорта.

Тренер АК „Академац”, Живорад Секулић, рекао је да су у посљедњих неколико година у овом клубу тренажни процес и организација подигнути на виши ниво, о чему свједоче резултати, те да је у току упис нових чланова. У овој години број нових чланова се увећао за 50%.

– Данашњи пријем у Градској управи значи много, јер градоначелник Петровић показује да је спреман да увијек пружи подршку не само нама, него спортистима уопште. Повод за пријем је титула првака Републике Српске коју су освојиле јуниорке на првенству Републике Српске у кросу, у екипној конкуренцији, али и титула шампиона БиХ која је, такође припала такмичаркама из нашег клуба – рекао је Секулић.

Јуниорке Исидора Вулић, Јована Милошевић и Тамара Станишић су сагласне да су њихови резултати на такмичењима током овог мјесеца заиста велики и да се надају да ће на такмичењима која слиједе бити најбоље.

 

Кабинет Градоначелника
Градска управа Града Бијељина

Komentari