m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПРИЈЕМ ЗА УСПЈЕШНОГ ТЕНИСЕРА ДУШАНА МИЛАНОВИЋА

ПРИЈЕМ ЗА УСПЈЕШНОГ ТЕНИСЕРА ДУШАНА МИЛАНОВИЋА

ПРИЈЕМ ЗА УСПЈЕШНОГ ТЕНИСЕРА ДУШАНА МИЛАНОВИЋА

 

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас пријем за успјешног 19-годишњег тенисера Тениског клуба „Топ спин” Душана Милановића, који је у протеклом периоду забиљежио велике спортске успјехе.

„Изузетна част ми је била разговарати са Душаном и његовим тренером. Град Бијељина им је захвалан за сав рад, труд и зној који су уложили у претходних 13 година, да би постигли врхунске резултате”, поручио је градоначелник и обећао подршку младом тенисеру, који ће своје школовање и спортску каријеру крајем августа  наставити на Колеџу у Јужној Каролини.

„Град ће подржати  Душаново стипендирање на Колеџу.  Желимо да наш млади тенисер постане најбољи амбасадор Бијељине и Републике Српске.  Радујемо се Милановићевим мечевима, желимо да их гледамо  преко малих екрана, да би нашу Бијељину и Републику Српску представљали на најбољи могући начин.  Подршка Градске управе за овакве таленте неће изостати ни убудуће”, најавио је Петровић.

 Душан Милановић, који тенис тренира од своје шесте године,  на недавном Фјучерсу у Брчком освојио је прво мјесто у свом годишту и успио да се пласира у главни жријеб гдје је играо против 500. играча на ЕЈ-Ти-Пи-ју.

„Ту сам пружио веома добар отпор и изгубио резултатом 6:4, 6:4. Осим тога, имам неколико освојених турнира из европске серије, као и добре резултате на државним првенствима. Веома сам захвалан градоначелнику на подршци коју сам добио”, истакао је млади тенисер. Његов тренер Мићо Цвјетковић додао је да је Душан био 40. играч  у Европи на ранг листи Тенис Јуроп до 14 година и да је примијећен као велики таленат.

„Веома сам поносан на Душана. Он је имао понуде да тренира и у другим клубовима, али је остао вјеран „Топ спину” и мени као тренеру.  Колико је успјешан показао је и на посљедњем турниру гдје је побиједио неколико рангираних Еј-Ти-Пи играча. Тежак је процес да се направи врхунски играч. Он је посљедњим турниром показао какав квалитет има, јер  је побиједио неколико рангираних Еј-Ти-Пи играча”, нагласио је Цвјетковић и захвалио Љубиши Петровићи на пријему и подршци. 

 
„Пријатно сам изненађен начином на који градоначелник третира бијељински спорт, што раније није био случај”, закључио је Цвјетковић.

Komentari