m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoПреобука најмлађих пилота за летење на авиону “орао”

Преобука најмлађих пилота за летење на авиону “орао”

Преобука најмлађих пилота за летење на авиону “орао”

На аеродому „Морава“ у Лађевцима се, поред редовних тренажних летова, тренутно реализује и интензивна обука најмлађих пилота Војске Србије за летење на ловцу-бомбардеру „орао“.

Реч је о преобуци за овај тип ваздухоплова, а похађају је потпоручници који су по завршетку Војне академије распоређени у 241. ловачко-бомбардерску авијацијску ескадрилу 98. ваздухопловне бригаде и који су, још током школовања, успешно савладали летење на авионима „ласта“ и „супергалеб“ Г-4.

Млади пилоти су, након земаљске припреме која је обухватала техничку радионицу и обуку на симулатору лета, претходних недеља реализовали прву фазу летачке преобуке, током које су савладали основно, акробатско и навигацијско летење и успешно извели испитне и самосталне летове. У наредном периоду њих очекује оспособљавање за инструментално и ноћно летење, борбена и обука у групном летењу, како би у потпуности били оспособљени за борбену употребу овог типа ваздухоплова.

Реализацијом оспособљавања младих потпоручника 241. ловачко-бомбардерска авијацијска ескадрила ће добити још једну генерацију обучених пилота за извршавање летачких задатака ловцем-бомбардером „орао“, и тиме унапредити укупне способности јединице за пружање ваздухопловно ватрене подршке јединицама Копнене војске за шта је ескадрила и намењена.

 

Управа за односе са јавношћу/Public Relations Department
Министарства одбране/Ministry of Defence
Републике Србије/Republic of Serbia

Komentari