m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПредсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је оштро осудио одлуку Велике Британије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је оштро осудио одлуку Велике Британије

Датум: 11.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је оштро осудио одлуку Велике Британије којом су уведене санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић.

Предсједник Влада истакао је да му је жао што су британске власти насјеле на манипулације бошњачког политичког естаблишмента, који, не бирајући начин, настоји да политички профитира од оружаног сукоба у Украјини да би рјешавао „српско питање“ у БиХ по свом нахођењу.

 

  • Ово нису санкције Милораду Додику и Жељки Цвијановић, него подвала бошњачких политичких снага који у Додику и Цвијановићки, са правом, препознају кључну препреку у остваривању њиховог, давно зацртаног циља да се у БиХ одлучује по принципу „један човјек – један глас“. Јасно је да је ситуација у Украјини, са којом српски политички представници, наравно, немају никакаве везе, злоупотребљена да би се српски политички представници означили као „проруски елемент“ и да би свеопште хистерија која се води против Руске федерације била искориштена за дисциплиновање Милорада Додика, као водећег заступника српске политике у БиХ – нагласио је Вишковић.

 

Он је истакао да је политичко Сарајево не треба да слави због ове одлуке, јер, како је нагласио, ниједна санкције неће БиХ претворити у земљу какавом је они желе да виде, него да је за то потребан унутрашњи договор Срба, Бошњака и Хрвата.

 

Сектор за информисање-

                                                                                                       Биро за односе са јавношћу

Komentari