m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПредсједник Владе Радован Вишковић са представницима странака владајуће коалиције

Предсједник Владе Радован Вишковић са представницима странака владајуће коалиције

Датум: 19.05.2021. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је, у Бањалуци, одржао састанак са представницима политичких странака које чине већину у Народној скупштини Републике Српске.

Састанку су присуствовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и министарка финансија Зора Видовић.

Предсједник Владе Републике Српске упознао је представнике странака из владајуће коалиције о сету законских рјешења које је припремила Влада Републике Српске, а којима ће бити регулисано повећање плата у Републици Српској.

За ове намјене, према ријечима предсједника Владе Радована Вишковића, из буџета Републике Српске на годишњем нивоу биће издвојено 70 милиона КМ.

Ријеч је о Закону о платама запослених у јавним установама у области здравства Републике Српске, Закону о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске, Закону о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, Закону о измјени Закона о платама запослених у области културе Републике Српске, те Закону о платама запослених у области правосуђа.

Приједлоге ових закона, Влада Републике Српске разматраће на сутрашњој сједници Владе по хитном поступку, како би их што прије упутила у процедуру у Народну скупштину Републике Српске, с циљем да ступе на снагу 1. јуна 2021. године.

Предсједник Владе упознао је представнике странака владајуће коалиције да ће Влада донијети и мјере, с циљем повећања плата радника у реалном сектору, које се, прије свега, односе на повећање неопорезивог дијела личних примања, као и да ће донијети нову одлуку о повећању најниже плате у Републици Српској.

Представници странака владајуће коалиције истакли су да је ријеч о одговорним и квалитетним мјерама Владе Републике Српске, те дали пуну подршку Влади да крене у процедуру измјене законске регулативе, с циљем повећања зарада у јавном и приватном сектору у Републици Српској.

Komentari