m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaПРЕДСТАВЉЕНО НЕКОЛИКО ИДЕЈНИХ РЕШЕЊА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ МОСТА ПРЕКО ДУНАВА

ПРЕДСТАВЉЕНО НЕКОЛИКО ИДЕЈНИХ РЕШЕЊА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ МОСТА ПРЕКО ДУНАВА

ПРЕДСТАВЉЕНО НЕКОЛИКО ИДЕЈНИХ РЕШЕЊА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ МОСТА ПРЕКО ДУНАВА

 

Представници кинеске компаније CRBC представили су више идејних решења за изградњу новог моста преко Дунава градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу и министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславу Момировићу, а састанку је, између осталих, присуствоаво и в.д. директора ”Коридора Србије” Александар Антић.

 

– После овог састанка ближи смо још неколико корака изградњи четвртог моста у Новом Саду. Са кинеским партнерима разговарали смо о неколико могућих техничких и визуелних решења новог моста којем ће име изабрати Новосађани. Ужурбано предузимамо све радње како бисмо што пре дошли до почетка изградње. Чека нас озбиљан посао око експропријације и са бачке и са сремске стране, а уверени смо да ћемо добити оно што смо и нагласили кинеским партнерима, да то буде мост који ће се наћи на разгледницама Новог Сада. Захвалан сам Влади Републике Србије на свој подршци, а за десетак дана одржаћемо још један састанак у оваквом саставу – нагласио је градоначелник Вучевић.

 

Истичући да се бројни капитални пројекти тренутно реализују у Новом Саду, министар Момировић рекао је да ће се градити још један мост који ће бити део Фрушкогорског коридора, и подсетио на то да су недавно уручени кључеви 500 станова за припаднике служби безбедности.

 

– Ко сада дође у Нови Сад после 10 година, има шта да види, а све је то постигнуто захваљујући развоју који ова земља доживљава последњих неколико година. Само у првом кварталу, раст грађевине био је већи за 20 посто у односу на прошлу годину. То су импресивни резултати, али оно што ми заиста желимо јесте да у другом кварталу тај раст буде већи за 40 посто. То ће бити историјски резултат који можемо да постигнемо само због фискалне консолидације и свих пројеката на којима радимо на територији Србије – истакао је Момировић. Он је изразио уверење да ће већ у фебруару бити у функцији брза пруга Београд-Нови Сад, те да ће се раздаљина између два града прелазити за само пола сата.

 

Нови Сад, 12. мај 2021. године 

Komentari