m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaПРЕДСТАВНИЦИ ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ КУЋУ

ПРЕДСТАВНИЦИ ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ КУЋУ

ПРЕДСТАВНИЦИ ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ КУЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући директорку Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Жужану Харгитаи, која наредне недеље прелази на нову дужност, и то на функцију директорке ЕБРД за Централну Азију. Том приликом, у прву званичну посету Новом Саду, дошао је и нови директор ЕБРД за Западни Балкан Матео Коланђели.

 

Градоначелник Милош Вучевић се захвалио директорки Жужани Харгитаи за све активности и труд који је улагала у сарадњу са Градом Новим Садом у претходне три године, као и на искреном пријатељству и великој енергији коју је уносила у све заједничке задатке, пожелевши јој срећу у новим радним подухватима.

 

Он је изразио наду да ће одлична сарадња са том институцијом бити настављена и у будућности и пожелео успех у раду новом директору ЕБРД за Западни Балкан Матеу Коланђелију, честитавши му ступање на дужност.

 

Они су разговарали о досадашњој сарадњи ЕБРД са органима и институцијама у Републици Србији која је била плодотворна на свим пољима и успешна – не само на националном, већ и на локалном нивоу, с обзиром на то да је конкретно у Новом Саду, као локалној самоуправи, реализовао много пројеката путем средстава Европске банке за обнову и развој.

 

Представници ЕБРД-а су се сагласили да ће све планиране активности везане за Нови Сад бити реализоване по предвиђеном протоколу и динамици, и да ће ново руководство сходно досадашњој доброј пракси наставити реализацију свих пројеката.

 

Нови Сад, 12. мај 2021. године

Komentari