m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПОЧИЊЕ ВЕЛИКО ПРОЉЕЋНО СПРЕМАЊЕ СЕМБЕРИЈЕ

ПОЧИЊЕ ВЕЛИКО ПРОЉЕЋНО СПРЕМАЊЕ СЕМБЕРИЈЕ

ПОЧИЊЕ ВЕЛИКО ПРОЉЕЋНО СПРЕМАЊЕ СЕМБЕРИЈЕ

 

На конференцији за новинаре одржаној данас у Градској управи најављене су активности у оквиру акције чишћења Семберије под називом „Април-  мјесец чистоће”.

Шеф Кабинета Градоначелника, Младен Арсеновић, је рекао да је, овог пута, изабран један нови концепт у реализацији акције чишћења који подразумијева укључење што већег броја удружења и грађана, а све са циљем подизања колективне свијести о значају чистог животног окружења.

– Ове године активности су подијељене у два сегмента – у једном учествују грађани и њихова удружења, Градска управа и сви остали заинтересовани, док се други односи на активности које ће бити спроведене од стране професионалних служби које су задужене за чистоћу града – рекао је Арсеновић.

Почетак најављене акције ће бити обиљежен 1. априла у 11 часова, садњом двије саднице у Градском парку од стране градоначелника Љубише Петровића и представника Комуналне полиције. У суботу, 2. априла биће спроведено чишћење путног правца Бијељина-Батковић у организацији Градске управе и Мото-клуба „Кречар”, СКУД-а „Лазарица” и ОФК „Батковић”. Истог дана, у организацији Градске управе и АД „Комуналац” у плану је чишћење путног правца Бијељина-Амајлије и уређење кружних токова.

Уређење паркића на углу улица Кнеза Иве од Семберије и Јована Дучића је предвиђено за 6. април. Поред Градске управе, организацији се придружила и ЗЕВ „Кнеза Иве од Семберије”.

Излет у Новакову пећину у Тавни и чишћење планинарскестазе ће бити реализовани 9. априла. Осим Градске управе и ПЕД „Мајевица” који су организатори, акцији ће се придружити и ученици средњих школа.  Дјечији програм на тему екологије, уз учешће дјеце из Дневног центра за дјецу у ризику, биће орджан у Градском парку 14. априла у 12 часова, у организацији Градске управе и дјечијег позоришта „Маслачак”.

Ловачка удружења су се придружила Градској управи у организацији чишћења ловишта које је планирано за недјељу, 17. априла, на локацији Горњи Загони-Љељенча. Удружење „Еко-пут” и Градска управа организоваће чишћење локалитета „Старача”  20. априла.

Дан планете Земље малишани у Бијељини ће обиљежити 21. априла, у организацији Градске управе и Дјечијег вртића „Чика Јова Змај”, на Тргу краља Петра I Карађорђевића, са почетком у 10 часова.

Градска управа и АК „Академац” организоваће Дјечију трку у Градском парку 23. априла у 11 часова.

Завршетак акције „Април – мјесец чистоће” је предвиђен за 30. април. Тог дана Градска управа и удружења „Риба” и „Ада”организоваће чишћење локалитета „Швапска ада” у оквиру еко-кампа „Језера”.

Осим наведених једнодневних активности, у оквиру акције „Април – мјесец чистоће”,  предвиђене су и вишедневне активности. Еколошка недјеља, у организацији Дјечијег вртића „Чика Јова Змај”, ће трајати од 4. до 8. априла, док је прање градских улица предвиђено од 11. до 21 априла.

У циљу додатног упознавања ученика са значајем екологије, садња дрвећа и цвијећа у двориштима основних школа ће бити спроведена од 11. до 15. априла.

Одвожење кабастог смећа је, према распореду, планирано у преиоду од 15. до 30. априла. Акција ће обухватити и чишћење канала и обала, обилазнице око града, гробаља у мјесним заједницама, али и евиденција запуштених дворишта и дивљих депонија.

Термини одржавања активности ће бити помјерени у случају неповољних временских прилика, уз благовремена обавјештења.

У име Одјељења комуналне полиције обратио се Миленко Видаковић, позивајући све грађане Семберије, ловачка, риболовачка и еко-удружења, заједнице етажних власника, мјесне заједнице да изму учешће у акцијама које предстоје и дају допринос уређењу града и околине.

Сви заинтересовани грађани и удружења који желе да учествују у великом чишћењу Семберије могу да пријаве своје учешће путем електронске поште или на број телефона Комуналне полиције – komunalnapolicija@gradbijeljina.org 055/211-355

Кабинет Градоначелника
Градска управа Града Бијељина

Komentari