m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoПОЧЕО ФИНАЛНИ ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА КАДЕТЕ У ОДБОЈЦИ

ПОЧЕО ФИНАЛНИ ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА КАДЕТЕ У ОДБОЈЦИ

 ПОЧЕО ФИНАЛНИ ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА КАДЕТЕ У ОДБОЈЦИ

 

Финале Првенства Србије за кадете које организује Одбојкашки клуб „Војводина НС семе” почело је данас, на Спенсу и трајаће до 30. маја. По одобрењу Одбојкашког савеза Србије турнир је посвећен и назван по некадашњем играчу Војводине Душану Тојагићу који је трагично преминуо 1999. године. Први пут „Меморијал Душана Тојагића”  је одржан у сезони 2001/2002. године. Све до сезоне 2009/2010. био је намењен сениорским екипама, када је преусмерен на одбојкашке наде и таленте.

Турнир у оквиру којег се за титулу државног шампиона надмеће дванаест најбољих екипа отворио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

– Веома ми је драго што је Нови Сад опет домаћин једног лепог и важног спортског догађаја који је посвећен једном од најбољих одбојкаша „Војводине” који нас је нажалост прерано напустио. Овај турнир окупља најталентованије младе одбојкаше Србије који ће, сигуран сам дати све од себе како би понели титулу најбољег на овом престижном такмичењу. Ја им желим много успеха и спортске среће, али и да по фер-плеј и пријатељском односу упамте овај турнир. Наш град је увек био престоница српске одбојке и зато ће Управа за спорт и омладину подстицати младе људе и децу да се баве одбојком, подржавати новосадске клубове и радити на стварању и побољшању услова за квалитетније бављење спортом и успешније организовање спортских манифестација – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Екипе које учествују на финалном турниру подељене су у четири групе. Домаћин ОК “Војводина” игра у групи А и такмичиће се са клубовима „Смедерево” и „Железничар”. Финале, које ће одлучити о томе ко ће понети титулу кадетског шампиона Србије, биће одиграно у недељу, 30. маја у 13 часова, у Малој сали СПЦ „Војводина”.

 

Нови Сад, 28. мај 2021. године

Komentari