m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА НА ПУНКТУ У ТЦ „БИГ”

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА НА ПУНКТУ У ТЦ „БИГ”

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА НА ПУНКТУ У ТЦ „БИГ”

 

Трећи вакцинални пункт, у Новом Саду отворен је данас у Тржном центру „Биг”. Почетку рада екипа које врше имунизацију на овом пункту присуствовали су члан Градског већа за здравство др Драган Стајић и директор Дома здравља „Нови Сад” др Веселин Бојат.

 

– Пре пет дана започели смо процес вакцинације по тржним центрима и показало се да је то добра одлука будући да се у ТЦ „Променада” дневно вакцинише у просеку око 400 наших суграђана. Позивам посетиоце Тржног центра „Биг”, али и грађане који живе у околини да дођу и да се вакцинишу, а ми ћемо наставити са оваквим иницијативама јер видимо да дају резултате и сигуран сам да ћемо ускоро стећи колективни имунитет – изјавио је Драган Стајић

 

Вакцинални пункт смештен је у приземљу Тржног центра „Биг” и радиће сваког дана од 10 до 20 часова. Грађанима су данас на располагању вакцине Синофарм и Фајзер, а у току дана или сутра биће доступна и вакцина Спутњик В.

 

-Дом здравља „Нови Сад” се, са свим својим ресурсима укључио у процес имунизације који организује Град, ту смо да где год треба доведемо своје екипе и да свим грађанима приближимо процес вакцинације. Поред тога што радимо на три вакцинална пункта, ове недеље поново ћемо обићи готово сва приградска насеља, и вршити имунизацију по месним заједницама у граду, а до краја недеље очекујемо да крене и аутобус којим ћемо обилазити различите локације на територији Града – истакао је др Веселин Бојат.

 

Он је додао да је ситуација у Новом Саду где се првом дозом, дневно вакцинише између 700 и хиљаду грађана охрабрујућа и да је смањен број пацијената у респираторном центру те да Дом здравља „Нови Сад” први пут после 420 дана размишља о укидању ноћне смене.

 

Нови Сад, 10. мај 2021. године

 

 

 

 

Komentari