m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПотписан Споразум о сарадњи МУП-ова Српске и Србије

Потписан Споразум о сарадњи МУП-ова Српске и Србије

Датум: 04.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Потписан Споразум о сарадњи МУП-ова Српске и Србије

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач потписао је вечерас у Бањалуци са министром унутрашњих послова Републике Србије Александром Вулином и ректором Криминалистичко-полицијског универзитета Зораном Ђурђевићем Споразум о сарадњи између министарства унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске и Криминалистичко-полицијског универзитета.

„Овим споразумом направљен је још један корак напријед у стручном образовању припадника МУП-а Српске, јер он регулише школовање припадника МУП-а Српске, као и других лица из Републике Српске које упути наше Министарство на школовање на основним студијама Криминалистичко – полицијског универзитета“, изјавио је министар Лукач. Он се захвалио министру Вулину на подршци коју МУП Србије пружа у континуитету свих ових година у свим сферама рада.

„Док Александар Вучић води Републику Србију, Република Српска ће бити наш приоритет, а сви Срби гдје год да живе, биће чувани и помагани. Стручно образовање и улагање у припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске од стране државе Србије је само још један од начина којима показујемо колико нам је стало до наше браће са друге стране Дрине колико нам је стало да се Полиција Републике Српске развија и колико нам је стало да српски народ буде сигуран и безбједан“, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин.

Споразумом је дефинисано да Криминалистичко-полицијски универзитет расписује конкурс за упис кандидата које упути МУП Српске на основне студије Криминалистичко-полицијског универзитета, а да ће до пет одабраних кандидата бити уписани у прву годину основних студија у школску 2022/2023. годину студија у статусу студената чије се студије финансирају из буџета Републике Србије.За све наредне школске године, број студената који ће се уписивати у прву годину основних студија биће ствар догвора између два Министарства.

Komentari