m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoПотписан Меморандум о сарадњи МДУЛС и Црвеног крста Србије

Потписан Меморандум о сарадњи МДУЛС и Црвеног крста Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Потписан Меморандум о сарадњи МДУЛС и Црвеног крста Србије

Београд, 24. мај 2021. године

„Министарство државне управе и локалне самоуправе ће, у сарадњи са Црвеним крстом Србије, дистрибуирати преко 12 хиљада хигијенских породичних пакета најугроженијим грађанима у 179 подстандардних насеља на територији 29 градова и општина у Србији“, истакла је министарка Марија Обрадовић након свечаног потписивања Меморандума о сарадњи између Министарства и Црвеног крста Србије.

Обрадовић је нагласила да је пружање подршке најрањивијим групама становништва у процесу имунизације заједнички циљ, како нико не би био ускраћен за право на здравље и живот. Она је подсетила да је расподела ових пакета, поред низа акција на терену које Министарство већ спроводи, само још један вид подршке грађанима који живе у подстандардним насељима у борби против пандемије вируса Ковид 19.

Обрадовић је истакла да ће организације Црвеног крста пружити и додатну подршку на терену јединицама локалне самоуправе у процесу пријављивања грађана подстандардних насеља за имунизацију и захвалила Црвеном крсту што већ век и по помаже оне којима је помоћ најпотребнија.

Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић поручио је да је ова организација од почетка кризе пружила помоћ за преко 760 хиљада грађана, поделила преко пола милиона хигијенских и пакета хране и дистрибуирала преко 1,3 милиона комада заштитне опреме.

Министарство и Црвени крст Србије ће, у сарадњи са јединицима локалних самоуправа, координирати расподелу пакета на терену, уз финансијску подршку немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, Фондације за отворено друштво, СГКО и УНХЦР као партнера у овој хуманитарној акцији.

Потписивању Меморандума о сарадњи присуствовао је и државни секретар Министарства Стеван Глигорин.

 

Komentari