m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПОТПИСАНИ УГОВОРИ О (СУ)ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О (СУ)ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О (СУ)ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

Представници Градске управе потписали су данас са представницима 45 удружења грађана уговоре о финансирању, односно суфинансирању пројеката који ће бити реализовани током ове године.

Активности ових удружења се односе на различите области – културу, спорт, екологију, проблеме особа са инвалидитетом, права националних мањина…

Пројекти су изабрани на основу Јавног огласа за финансирање пројеката удружења грађана у 2022. години у складу са Одлуком о поступку за додјелу средстава удружењима грађана на подручју Града Бијељина. Из буџета Града за ову намјену издвојено је  79.500 КМ.

Љубица Млађеновић, из Одјељења за друштвене дјелатности, истакла је да Град Бијељина више од петнаест година објављује јавни позив удружењима грађана да конкуришу за финансирање пројеката.

– У нашем регистру је око 80 активних удружења, а овог пута су средства одобрена за 45 удружења. Пројекти су различити, тако да се надамо да ће удружења реализовати све активности које су у њиховим пројектима предвиђене – рекла је Млађеновићева.

Удружење „Диабета” је једно од четрдесет и пет којем су одобрена средства, а пројекат који ће бити финансиран има за циљ промовисање превентивних прегледа, како би дијабетес био откривен на вријеме и стављен под контролу.

– Циљ нашег удружења је да, путем пројекта „Помозимо старим особама, немоћним, социјално угроженим, омладини, рецимо стоп дијабетесу”, обавимо што више прегледа наших грађана. Прегледи ће бити обављани на Тргу и у градском парку, а очекујемо да нас позову и мјесне заједнице. Број људи који болује од дијабетеса сваким даном расте, а многи, нажалост, нису регистровани. Провођењем овог пројекта утицаћемо на свијест становништва да покаже већу бригу за своје здравље – рекла је Сандра Милошевић из Удружења „Диабета”.

Она је нагласила да су овакви пројекти од велике помоћи, јер су често једини начин прикупљања средстава за реализацију одговарајућих активности.

Радинка Тодић из Удружења жена „Бели анђео” из Дворова истакла је да ће средства која су добијена бити уложена у пројекат очувања традиције и обичаја „Семберског сијела”.

Циљ финансирања оваквих пројеката је допринос мотивацији локалних удружења да креирају корисне садржаје за грађане, али и да на најбољи начин промовишу Бијељину.

Кабинет Градоначелника
Градска управа Града Бијељина

Komentari