m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoПОПОВИЋ И БРАТИЋ: СРБИЈА И ЦРНА ГОРА БРАТСКЕ ДРЖАВЕ

ПОПОВИЋ И БРАТИЋ: СРБИЈА И ЦРНА ГОРА БРАТСКЕ ДРЖАВЕ

Саопштење за медије:

ПОПОВИЋ И БРАТИЋ: СРБИЈА И ЦРНА ГОРА БРАТСКЕ ДРЖАВЕ

 

БЕОГРАД, 13. мај 2021. године – Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић одржао је састанак са министарком просвете, науке, културе и спорта Црне Горе, Весном Братић, и том приликом истакао да су Србија и Црна Гора братске државе. „Ово је период велике обнове државних веза две пријатељске и братске земље. То је велика победа свих оних које води љубав и слога, а пораз оних који су мислили да силом могу да одвоје наше народе и прекину односе наше две земље“, рекао је Поповић.

 

Он је истакао да је Влада Републике Србије спремна да подржи све заједничке иницијативе са Владом Црне Горе и да је природно да две земље сарађују најближе у региону.

 

Поповић је изразио захвалност министарки Братић на напорима које улаже у то да се у лектире у Црној Гори поново уврсте српски песници и писци који су претходних година уклоњени из наставног програма.

 

„Хвала вам за све што чините да се српски народ и Српска православна црква у Црној Гори осећају заштићено и поштовано. То је политика која доприноси развоју просперитетних односа између наше две земље“, рекао је Поповић.

 

Министарка Братић истакла је да између Србије и Црне Горе влада братска и сестринска љубав. Она је навела да Црна Гора баштини традицију наслеђену од својих предака, а да је у тој традицији увек постојала љубав према Србији. Министарка Братић је истакла да је Влада Црне Горе спремна за развој најбољих билатералних односа са Србијом и том приликом позвала министра Поповића да посети Црну Гору.

 

Поповић и Братић разговарали су о могућности формирања заједничког фонда за подстицање иновација за младе иноваторе и предузетнике из Србије и Црне Горе, као и о могућности да се стручњаци из Црне Горе у већој мери укључе у развој пројеката у области иновација и високих технологија који се реализују у Републици Србији.

Komentari