m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПОЛИЦИЈЕ И 30 ГОДИНА МУП-а РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПОЛИЦИЈЕ И 30 ГОДИНА МУП-а РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА ОБИЉЕЖИЛА ДАН ПОЛИЦИЈЕ И 30 ГОДИНА МУП-а РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Парастосом и полагањем вијенаца на споменик погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Бијељина обиљежила је Дан полиције и 30 година МУП-а Српске.
Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић истакао је да  је ово начин да се ода почаст онима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске. „Погинулим полицајцима исказујемо  вјечну захвалност за жртву коју су поднијели. Наша обавеза је да садашњим и будућим генерацијама укажемо на нужност да се  истраје на путу очувања Републике Српске и унапређењу рада МУП-а Републике Српске, с циљем  безбједности наших грађана и њихове имовине”, поручио је Терзић.

Некадашњи командант 4. одреда Специјалне бригаде полиције Ратомир Драганић нагласио је да Републику Српску морамо чувати као зјеницу ока свога.
„Ово је најтежи тренутак за Републику Српску, с обзиром на то да неки у посљедње вријеме хоће да је униште , али ми смо је стварали и нећемо је дати заједно са овом омладином која обиљежава све помене и парастосе погинулима у Одбрамбено-отаџбинском рату”, рекао је Драганић.

Предсједник Градске Борачке организације Бијељина Миодраг Стевановић подсјетио је да су сви припадници МУП-а били на свом задатку и бранику отаџбине заједно са Војском Републике Српске, дајући велики допринос стварању Српске и подносећи велику жртву.
„У славу и част свих погинулих полицајаца ми смо данас овдје положили цвијеће, сјећајући их се, захвални заувијек за све оно што су учинили за Републику Српску”,  подвукао је Стевановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић казао је да је обавеза свих да дјелима покажемо да жртве полицајаца никада не смију бити заборављене, јер је  њихов  херојски подвиг плаћен оним највреднијим –животима, да бисмо данас живјели у слободи.
„Свједоци смо колико је позив полицајца изазован. Прије неколико дана убиство високог полицијског службеника доказ је колики је то удар на Републику Српску и слободу. Зато испред Града Бијељине поручујемо да смо свим срцем, моралном и материјалном подршком, колико је у нашој могућности и надлежности, уз Полицијску управу и сваког припадника МУП-а, у настојању да се у Републици Српској очувају мир и безбједност”, јасан је Петровић. Он је додао да је сваки полицајац чувар Републике Српске. „Овакви датуми и помени морају бити изнад сваког интереса и политике,  нешто што нас окупља и што осјећамо у нашим срцима, а то је саосјећање са породицама погинулих полицијаца којима дугујемо вјечну захвалност. Обавеза свих је да његујемо  атмосферу за будућа покољења да нам се никад  више не понове оваква страдања и да ниједна мајка не заплаче за својим дјететом”, закључио је Петровић.

Предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић указао је да сваки дан морамо имати у виду жртву погинулих припадника МУП-а тако што ћемо живјети и радити на достојанствен начин.
„МУП Републике Српске је гарант мира и безбједности у Српској. И не само у Српској, него је он и брана за све оне утицаје који би, да није МУП-а таквог какав јесте, могли бити реална опасност. Међутим, то није тако  у овом случају. Полиција Републике Српске чува све грађане, њихову слободу и безбједност. Зато не сумњам да је ово само првих 30 година МУП-а  и да ћемо обиљежавати и многе друге јубилеје”, увјерен је Ђурђевић.

Кабинет Градоначелника

Komentari