m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПозитивне оцјене о активностима правосудних институција и у условима пандемије

Позитивне оцјене о активностима правосудних институција и у условима пандемије

Датум:  18.05.2021. година

САОПШТЕЊЕ

Позитивне оцјене о активностима правосудних институција и у условима пандемије

Министар правде у Влади Републике Српске, разговарао је данас, у Бањој Луци, са предсједницима основних судова у Републици Српској о извјештају о раду ових судова, условима рада и кадровским питањама, правним прописима као и текућим питањама из њихове надлежности.

На састанку је оцијењено да су и основни судови, континуирано прилагођавали начин и организацију рада прописаним епидемиолошким мјерама и окончали значајан број предмета, као и да поједини судови имају мање неријешених предмета него претходних година.

Сходно томе, према достављеном извјештају за претходну годину, основни судови остварили су колективну норму, која је износила 99,75 одсто, односно колективна норма сваког суда се кретала од 82 до 123 процента.

Састанком са предсједницима основних судова завршени су сви предвиђени састанци сa предсједницима судова у Републици Српској.

На састанцима је закључено да пандемија вируса корона није значајно утицала на динамику и квалитет реализације активности а похваљено је брзо прилагођавање начина рада новим условима.

„Реализација рада свих судова у Републици Српској као и других институција које су, током претходне године, радиле у условима пандемије корона вируса оцијењена је позитивно,“ навео је министар Касиповић.

Он је нагласио да ће Министарство правде у Влади Републике Српске и у наредном периоду наставити да обезбјеђује све оптималне  услове за рад судова у Републици Српској јер се тиме доприноси побољшању квалитета рада судова као и њихове ефикасности.

Komentari