m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПоднешен извјештај за осумњичене у акцији „Голуб“

Поднешен извјештај за осумњичене у акцији „Голуб“

Датум: 18.03.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ            

 Поднешен извјештај за осумњичене у акцији „Голуб“

 

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су јуче, 17.03.2022. године Тужилаштву БиХ Извјештај о откривању починилаца кривичног дјела против oсам лица због постојања сумње да су у периоду од 2019. године до данас, као организована криминална група, неовлаштено трговали опојним дрогама и ватреним оружјем на територији БиХ и Републике Хрватске.

Наведена лица су на овај начин извршила кривично дјело „Организовани криминал“ из члана 250. Кривичног закона БиХ, а у вези са кривичним дјелом „Неовлаштени промет опојним дрогама“ из члана 195. став 1. КЗ БиХ и кривичним дјелом „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе“ из члана 193. став 1. КЗ БиХ.

Тужилаштву БиХ су уз достављени Извјештај предата четири лица која су јуче лишена слободе током реализације оперативне акције „Голуб“, и то Б.Р, Ж.Ј, В.Б. и С.М. као и већи број доказа и предмета прикупљених у извршеним претресима.

Извјештајем је обухваћено и једно лице које се тренутно налази на издржавању казне затвора, једно лице које се тренутно налази у притвору, те два лица која тренутно нису доступна органима гоњења, односно налазе се ван граница БиХ.

 

                                                                               НАЧЕЛНИК

                                                                                   Мирна Миљановић

Komentari