m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПоднесен Извјештај против два лица због сумње да су починили шест кривичних дјела

Поднесен Извјештај против два лица због сумње да су починили шест кривичних дјела

Датум:27.05.2021. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поднесен Извјештај против два лица због сумње да су починили шест кривичних дјела

                                                            

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су данас Окружном јавном тужилаштву Бања Лука Извјештај против лица иницијала Д.Ј. ( раније се звао Д.В.) и А.Л., обојица из Бањалуке због постојања основа сумње да су починили шест кривичних дјела – „Превара“, два КД „Фалсификовање исправе“, КД „Оштећење и одузимање туђе ствари“, КД „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја” и КД Покушај у вези са КД „Превара“ у стицају са и КД „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“.

Лица се сумњиче да су од од јануара до јула 2020. године по претходном договору у намјери да на подручју града Бања Лука на незаконит начин дођу у посјед некретнина и грађевинског земљишта, које су у власништву других лица, у једном случају ставили, а у другом случају покушали ставити, у правни промет фалсификоване личне исправе као и фалсификоване пуномоћи јавних бележника/нотара у Републици Србији и Хрватској.  Потом би некретнине и грађевинско земљиште до којих су долазили на тај начин, даље продавали или намјеравали да продају трећим лицима, чиме су себи прибавили имовинску корист.

Овим кривичним дјелима оштећено је више лица.

Полицијски службеници под надзором Окружног јавног тужилаштва Бања Лука настављају даљи рад на расвјетљавању и документовању других кривичних дјела почињених на сличан начин од стране наведених али и других лица.

Komentari