m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHПитање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума

Питање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума

Датум: 13.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Питање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума и ниједна нелегална одлука нелегалног постављеног страног чиновника не може промјенити чињеницу да Република Српска има уставно и здраворазумско право да слободно располагаже својом имовином, саопштио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Поводом одлуке тзв. високог представника, чији легитимитет није потврђен у Савјету безбједности Уједињених нација, предсједник Владе Радован Вишковић истиче да се ради о бруталном нападу на легитимно право Републике Српске да доноси и усваја законе на својој територији.

  • Предлагањем, а послије тога и усвајањем Закона о непокретној имовини, Република Српска само потврђује оно што је записно у Дејтону – да је непокретна имовина на територији Републике Српске њено власништво, а не БиХ, на које се сада нелегално покушава пренијети то право – нагласио је предсједник Владе.

Предсједник Владе истиче да посљедња одлука нелегално изабраног и тзв. високог представника међународна заједнице представља увертиру у отворено мијешање у рад Уставног суда БиХ, који је у више наврата до сада показао да није имун на притиске страног фактора.

  • Посебно врста лицемјерја и у томе што се тврди да се, усвајањем Закона о непокретеној имовини Републике Српске, наводно „нарушава правна безбједеност и инвестиционо окружење“. Напротив, управо се оваквим, нелегалним одлукаама нелегално постављених странаца, растјерују инвеститори и уводи потпуна правна нестабилност – истакао је предсједник Владе.

 

 

Сектор за информисање-

                                                                                                       Биро за односе са јавношћу

Komentari