m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / February 6.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaHronikaОткривено 343.000 непријављених евра у тајном бункеру

Откривено 343.000 непријављених евра у тајном бункеру

Откривено 343.000 непријављених евра у тајном бункеру

 

Цариници су у сарадњи са полицијом 18. јануара 2023. године на прелазу Градина спречили покушај кријумчарења 343.000 непријављених евра скривених у специјално направљеном бункеру у пртљажнику једног аутомобила.

Случај је откривен када је у вечерњим часовима, на излазу из земље, за детаљну контролу издвојен VW пасат, шведских регистарских ознака, којим су из Шведске ка Бугарској путовала двојица страних држављана.

Путници су цариницима на прелазу рекли да сем личних ствари немају ништа да пријаве, али су службеници, сумњајући у њихову изјаву, ипак одлучили детаљно да прегледају аутомобил.

Убрзо су њихове сумње потврђене, јер су приметили да је тапацирунг у пртљажнику, иза задњег седишта, накнадно монтиран. То је указало на могућност да се иза металне плоче која је са једне стране била заварена, а са друге причвршћена пур-пеном, налази специјално направљен простор за скривање кријумчарене робе.

Чим су отворили део скривеног бункера, цариници су затекли две пластичне кесе и платнену торбу испуњене непријављеним еврима. Међу новчаницама је највише било оних у апоенима од 50, 20 и 10 евра.

О свему је одмах обавештено тужилаштво, па како постоје елементи кривичног дела, путници су заједно са непријављеним новцем предати полицији у даљу надлежност.

 

Група за односе са јавношћу

Komentari