m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaKulturaОтворен јубиларни 35. Фестивал хумора за децу у Лазаревцу

Отворен јубиларни 35. Фестивал хумора за децу у Лазаревцу

Председник ГО Лазаревац симболично предао кључеве града младом суграђанину

Отворен јубиларни 35. Фестивал хумора за децу у Лазаревцу

Београд, 13.09.2023. године – У свечаној сали Билиотеке „Димитрије Туцовић” симболичном предајом кључева града од стране председника ГО Лазаревац Бојана Стевића ученику четвртог разреда ОШ „Кнез Лазар” Урошу Радосављевићу јуче је свечано отворен 35. Међународни фестивал хумора за децу.

– Задовољство ми је да предам кључеве града у руке младом, али искусном суграђанину Урошу Радосављевићу, који ће наредних дана управљати нашом општином. Јубиларни 35. по реду Фестивал хумора за децу је врло значајан за наш град јер на једном месту окупља писце и дечије песнике који су оставили траг у књижевности али и стваралаштву за децу – рекао је Стевић и додао да је Фестивал хумора за децу најлепша манифестација коју Лазаревац има јер су деца и њихова будућност инспирација свега онога што свет одраслих ради.

Свечаном отварању 35. Фестивала хумора за децу које је одржан у просторијама Библиотеке „Димитрије Туцовић” у Лазаревцу, претходио је свечани пријем који је у згради општине председник Стевић уприличио за присутне писце и песнике, пријатеље лазаревачког фестивала.

Овом приликом Стевић се захвалио присутним писцима и песницима за децу на помоћи и активној улози коју пружају да лазаревачка манифестација траје пуних 35 година. Била је ово прилика и да се овогодишњим добитницима Златног Гашиног пера Бранку Стевановићу и Сребрном Гашином перу Душку Домановићу честита на вредним наградама. Поред овогодишњих лауреата на пријему у општини присуствовало је десетак песника и писаца међу којима су били и Слободан Станишић, Дејан Алексић, Драгомир Ћулафић, Гордана Тимотијевић, Славка Петковић Грујичић, Тоде Николетић и други.

35. Фестивал хумора за децу трајаће до четвртка, када ће бити затворен традиционалним маскенбалом чији је почетак најављен за 17 часова на платоу испред Рударске чесме. Организатори поручују да посетиоце очекује разноврстан програм и учешће великог броја гостију са којима ће моћи да се на овој образовној и забавној манифестацији друже развијајући хумор, читалачке навике и љубав према писаној речи.

ФОТО: ГО Лазаревац 

Komentari