m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / November 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaKulturaОТВОРЕН СЕДМИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ”

ОТВОРЕН СЕДМИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ”

ОТВОРЕН СЕДМИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ”

 

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је отварању седмог „Новосадског окоберфест-а” који се одржава 23. и 24. септембра испред тржног центра „Променада”, у организацији компаније „Color press group”, а уз подршку Града Новог Сада.

Церемонијалним отварањем дрвеног пивског бурета уз помоћ дрвеног чекића симболично је отворенa манифестацијa, а томе су присуствовали и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић као и директор Немачко-српске привредне коморе Александер Маркус.

Заменик градоначелника је том приликом поздравио организаторе, произвођаче пива и посетиоце Новосадског Октоберфеста, манифестације која седми пут у Новом Саду окупља пиваре из Србије и региона, али и многобројне љубитеље пива и доброг провода

– Ми, у Новом Саду подржавамо различите манифестације, сајмове и фестивале који представљају места сусрета произвођача и потрошача хране и пића. Такви догађаји су увек веома посећени јер људи воле да, спознајући нове укусе, упознају и културу поднебља одакле она долазе. Такође, они су важан сегмент туристичке понуде и разлог доласка гостију у наш град. За првих осам месеци ове године имамо рекордан број долазака и ноћења у Новом Саду и сигуран сам да ће тако остати и до краја године. Октоберфест је за веома кратко време успео да заузме важно место у календару новосадских манифестација. Са великим бројем излагача и разноврсним програмом привукао је пажњу не само Новосађана, већ гостију из целе Србије и региона и уверен сам да ће тако бити и овај пут – рекао је Миланн Ђурић.

Новосађани и њихови гости моћи ће да уживају у правој баварској атмосфери у великом пивском шатору испред ТЦ „Променада”. У понуди ће бити више од 100 врста пива, 20 врста кобасица, переца, а за добро расположење задужени су неки од најбољих музичара са ових простора.

Као и ранијих година, у паузама наступа посетиоци ће моћи да уживају у такмичењима попут оног у дугом држању пуних пивских кригли у којем учествују како момци тако у посебној категорији и припаднице лепшег пола.

 

Нови Сад, 23. септембар 2022. године

Komentari