m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoОтворен програм Барвалипе у Националној академији за јавну управу Србије

Отворен програм Барвалипе у Националној академији за јавну управу Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Отворен програм Барвалипе у Националној академији за јавну управу Србије

Београд, 12. мај 2021. године

 

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Стеван Глигорин отворио је данас програм Барвалипе у Националној академији за јавну управу Србије, који је намењен припадницима ромске популације са стеченим високим образовањем, који нису запослени у јавној управи, са циљем унапређења њихове професионалне компетенције за рад у органима управе.

Глигорин је истакао да је овај програм још један показатељ да држава заиста води рачуна о ромској популацији и да јој је стало до потпуне равноправности, као и еманципације свих Рома у земљи и грађења инклузивног друштва. Он је додао да очекује да ће у будућности порасти учешће високообразованих ромских кадрова у државној администрацији.

Глигорин је присутнима поручио да Министарство ради на изради програма који за циљ има успешну транзицију полазника обуке из академских клупа ка запошљавању у јавној управи, нагласивши да ће програм бити предложен Влади Републике Србије.

Програм БНАЈУС, који је данас отворен, намењен је за минимум 100 кандидата, припадника ромске популације из целе земље са стеченим високим образовањем, који нису запослени у јавној управи, а тренутно га похађа прва група од 22 кандидата.

Партнери Националне академије за јавну управу у процесу развоја овог програма су Грађански покрет Опре Рома Србија и Канцеларија за ромске иницијативе Фондације за отворено друштво.

 

Komentari