m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaHronikaОсујећено кријумчарење готово 30.000 литара нафте

Осујећено кријумчарење готово 30.000 литара нафте

Београд, 24. мај 2021. године

Осујећено кријумчарење готово 30.000 литара нафте

Цариници су током претходног викенда у два случаја, контролом страних бродова на Дунаву, осујетили покушај кријумчарења готово 30.000 литара нафте.

Први прекршај откривен је 23. маја 2021. године у Великом Градишту, приликом улазне контроле румунског брода „Johann Strauss“, који је у власништву мађарске компаније.

Наиме, упоређивањем бродске документације и мерењем нивоа горива у резервоарима, утврђено је да се у једном од танкова на вучној баржи „Straubing“ налази чак 22.000 литара горива више, него што је пријављено.

Три дана раније, 20. маја 2021. године је на Дунаву, у околини Београда, контролисан и румунски брод „Меркур 204“, који је у нашу земљу ушао преко прелаза Бездан-Мохач претходног дана.

Мерењем затечене количине горива у бродским танковима и упоређивањем документације утврђено је да постоји „вишак“ тј. да 7.600 литара нафте није било пријављено.

Након окончаних судских поступка, у буџет Републике Србије ће на име новчане казне, противвредности нафте која се не може физички одузети, увозних дажбина и посебне накнаде за непријављено гориво, само од ова два прекршаја слити преко пет милиона динара.

 

Komentari