m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHОсновано Удружење жртава саобраћајних незгода „Степ“

Основано Удружење жртава саобраћајних незгода „Степ“

Датум: 01.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ

 

Основано Удружење жртава саобраћајних незгода „Степ“

 

Потписивањем споразума о међусобној сарадњи у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске 31.03.2022. године у Бањој Луци званично је почело са радом Удружење жртава саобраћајних незгода „Степ“.

Споразум, којим су дефинисани облици сарадње, су потписали директор Удружења жртава саобраћајних незгода Дејан Трнинић и в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић.

Према ријечима Дејана Трнинића, разлог формирања удружења ове врсте јесте подршка лицима у превазилажењу посљедица саобраћајних незгода, као и рад на унапређењу безбједности саобраћаја путем едукације грађана кроз искуства лица која су повријеђена у саобраћајним незгодама.

„Ми желимо да једно, нажалост, трауматично искуство наших чланова ставимо за добробит друштвене заједнице, те утичемо на свијест нарочито младих возача о одговорном понашању у саобраћају, с обзиром да и званична статистика показује да су управо саобраћајне незгоде најчешћи узрок смртни младих до 30 година. Намјера нам је да удружење окупи особе које су на различите начине настрадале у саобраћају, било као возачи, сувозачи, пјешаци, или су из категорија породице смртно настрадалих лица у саобраћају“, нагласио је он.

Трнинић је истакао да слично удружење грађана до сада није постојало на овим просторима, те да им је намјера да буду активни када је у питању ресоцијализација лица које су задобили тешке тјелесне повреде у саобраћају, као и да се посвете рјешавању конкретних проблема с којима се свакодневно сусрећу жртве саобраћајних незгода.

В.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић је рекао да ће дати пуну подршку новоформираном удружењу у њиховим раду, али и заједничким активностима које ће бити реализоване у наредном периоду.

„Оснивачи удружења су обучени предавачи који су дио пројекта Агенције под називом Кад се живот преокрене и с обзиром да заједнички учествујемо у овом пројекту већ смо остварили одличну сарадњу, а данашњим потписивањем споразума дефинисали смо и проширили правце будућег дјеловања. Повратне информације које имамо је да ученици са пажњом слушају предаваче који кроз причање личне приче преносе своје искуство на будуће младе возаче. Наша намјера је да наставимо са пројектом, те да у наредној школској години обухватимо још већи број локалних заједница у Републици Српској, како бисмо дошли до што већег броја ученика“, рекао је Петровић.

Потписивању споразума присуствовали су и предсједник скупштине Удружења „Степ“ Зоран Вујин, као и в.д. замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић и руководилац одсјека за возаче, путеве и возила Никола Торбица.

 

 

УДРУЖЕЊЕ ЖРТАВА САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА „СТЕП“

Komentari