m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiH„Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“

„Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“

Датум: 10.03.2022. године

НАЈАВА

Стручним предавањем за ратаре из Лијевче поља о безбједном управљању трактором и превозу лица и терета на трактору и приколици, у петак, 11. марта 2022. године, у просторијама мјесне заједнице у Новој Тополи код Градишке, почеће републичка превентивна кампања „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“, са почетком у 10.00 часова.

Почетку превентивне кампање присуствоваће помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић.

Послије предавања, возачима трактора ће бити подијељена жута ротациона свјетла, свјетлоодбојни прслуци и ретрорефлективне траке за тракторске приколице.

Превентивна кампања „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ провешће се од 11. до 31. марта ове године на подручју више општина Републике Српске. Кампању заједнички проводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез са 48 ауто-мото друштава и локалне заједнице.

Реализацијом активности „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.

 

                                                                                               СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

Komentari