m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiH„Опрезни пазе на пружне прелазе“

„Опрезни пазе на пружне прелазе“

Датум: 27.09.2022. године

НАЈАВА

 

У оквиру кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“, у сриједу, 28. септембра 2022. године, биће одржан радни састанак у Бањој Луци. Састанак ће се одржати у просторијама Градске управе са почетком у 11.00 часова, након чега је предвиђена посјета пружном прелазу „Мишин Хан“  (110+564 пруге Добој – Нови Град, Рамићи –Поткозарје).

Састанку ће присуствовати помоћник министра саобраћаја и веза за жељезнички, водни и ваздушни саобраћај Весна Вожни, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић, замјеник вршиоца извршног директора послова инфраструктуре Драган Субашић, директор Сектора за електротехничке послове „Жељезница Републике Српске“ Зоран Илинчић, те представници осталих субјеката који проводе кампању.

У Републици Српској у посљедњих пет година на пружним прелазима смртно је страдало 15 лица. Лична непажња возача друмских возила, неопрезно и недозвољено кретање приликом преласка пружних прелаза, злонамјерно дјеловање непознатих починилаца који неријетко отуђују и уништавају напојне каблове и жељезничку имовину, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода на тим мјестима.

Реализацијом кампање очекује се повећан опрез свих учесника у саобраћају приликом кретања преко пружних прелаза и смањење броја саобраћајних незгода на пружним прелазима.

 

                                                                                                               Министарство саобраћаја и веза

Komentari