m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoОкружни затвор у Београду добио савремену мониторинг опрему, наставља се и са реконструкцијом преосталих блокова

Окружни затвор у Београду добио савремену мониторинг опрему, наставља се и са реконструкцијом преосталих блокова

САОПШТЕЊЕ

Окружни затвор у Београду добио савремену мониторинг опрему, наставља се и са реконструкцијом преосталих блокова

У Окружном затвору у Београду инсталиран је модеран видео надзор чиме је још више унапређена безбедност ове установе и лица лишених слободе.

Нова савремена опрема у највећој притворској јединица у земљи, осим безбедносног аспекта, важна је и за свакодневне послове који се обављају у мониторинг центру, који представља „жилу куцавицу“ ове установе.

Мониторинг се обавља искључиво из безбедносних разлога и у складу са прописима, без нарушавања права на приватност запослених и лица лишених слободе, што је правило које се односи и на све друге казнено-поправне установе.

Тренутно се у овој притворској јединици, која је највећа и на Балкану, приводе крају радови на изградњи нове пријавнице.

У ОЗ у Београду од 2012. године до данас у потпуности је реновирано 9 од укупно 12 блокова у тој установи. У плану је да се током ове године започне адаптација још два блока за смештај притворених лица чиме ће завод ускоро добити реконструисаних 11 блокова, а сама лица лишена слободе боље услове за боравак.

Реч је о само једном у низу пројеката којим Министарство правде и Управа за извршење кривичних санкција показују своју посвећеност у испуњавању обавеза из једног од најзахтевнијих преговарачких поглавља – Поглавља 23, које се односи на правосуђе и основна права грађана.

 

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

Komentari