m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHОДРЖАН САСТАНАК ЧОРДАША И БОЈИЋА

ОДРЖАН САСТАНАК ЧОРДАША И БОЈИЋА

Дана, 8. 3. 2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ОДРЖАН САСТАНАК ЧОРДАША И БОЈИЋА

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш састао се с начелником општине Лакташи Мирославом Бојићем.

На састанку је разговарано о реализацији Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП), у оквиру којег се гради вишепородични стамбени објекат с 15 станова за избјегла и расељена лица на подручју ове општине, а који се финансира из средстава Развојне банке Савјета Европе.

Укупна вриједност радова износи 810.000 КМ без ПДВ-а.

Чордаш је изјавио да су сви планирани радови на изградњи овог стамбеног објекта завршени. Ускоро ће бити формирана и Комисија за одабир корисника, након чега ће се приступити самом избору корисника који би требали да се уселе у нову зграду у јуну ове године.

Такође је изразио задовољство завршетком још једног пројекта на подручју општине  Лакташи којим ће, коначно, кров над главом добити породице из ове осјетљиве категорије, а које годинама чекају да трајно ријеше своје стамбено питање.

Општина Лакташи је за наведени објекат обезбиједила и извршила прикључке струје, воде и канализације.

До краја марта такође ће бити завршено асфалтирање приступног пута, након чега ће зграда добити и употребну дозволу како би корисници што прије уселили у нове станове, рекао је Бојић.

Разговарано је и о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2022. годину у оквиру којег су планирана средства за помоћ повратницима и интерно расељеним лицима на подручју општине Лакташи, као и о додјели помоћи за обнову и изградњу вјерских објеката, односно, за Парохијски дом у Лакташима.

 

РЕПУБЛИЧКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА РАСЕЉЕНА

ЛИЦА И МИГРАЦИЈЕ

Komentari