m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoОдата почаст погинулим кинеским новинарима у бомбардовању зграде Амбасаде Кине у Србији

Одата почаст погинулим кинеским новинарима у бомбардовању зграде Амбасаде Кине у Србији

Одата почаст погинулим кинеским новинарима у бомбардовању зграде Амбасаде Кине у Србији

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадорка Републике Кине у Републици Србији Чен Бо одале су данас почаст погинулим кинеским новинарима у бомбардовању те зграде 1999. године,  полагањем венаца испред спомен обележја на месту срушене кинеске амбасаде.

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да је Србија бескрајно захвална кинеском народу и кинеским новинарима, који су и у тим тешким тренуцима били уз нашу земљу.

„Народна Република Кина је наш велики пријатељ, који нам увек пружа безграничну подршку у свим изазовима који се нађу пред нама. Права је привилегија имати такве пријатеље као што је кинески народ“, нагласила је Кисић Тепавчевић.

Амбасадорка Кине је захвалила Влади Републике Србије, Граду Београду, Удружењу новинара Србије и свим српским пријатељима што сваке године обнављају сећање на погинуле кинеске новинаре.

„Кинески новинари су својим животима платили цену заштите истине, правде и праведности. Никада нећемо заборавити злочин учињен од стране агресора“, рекла је Чен Бо.

Подсетивши да је Кина уз помоћ Србије на месту срушене амбасаде подигла Кинески културни центар, амбасадорка те земље је навела да је та зграда нови симбол челичног пријатељства две земље.

Београд,

  1. мај 2021. године

Аутор фотографија је Душан Шкондрић.

Komentari