m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoОбука војника на служењу војног рока у Мешовитој артиљеријској бригади

Обука војника на служењу војног рока у Мешовитој артиљеријској бригади

Обука војника на служењу војног рока у Мешовитој артиљеријској бригади

Војници генерације „децембар 2021“ који други период војног рока служе у Мешовитој артиљеријској бригади пролазе интензивну обуку за специјалности рода артиљерије у касарни „Мија Станимировић“ у Нишу.

У овој су јединици војници на служењу војног рока распоређени на дужности у саставу послуга на топ-хаубицама 152 мм М-84 „нора“ и самоходним вишецевним лансерима ракета 122 мм М-77 „огањ“, где се оспособљавају за извршавање колективних задатака и ефикасну борбену употребу артиљеријских система.

У складу са наменом и специфичностима јединице, највише пажње се поклања увежбавању тактичких радњи и поступака приликом поседања ватреног положаја, превођењу оруђа из маршевског у борбени положај и правилном прорачуну и заузимању елемената за извршење гађања.

Мешовита артиљеријска бригада је намењена за пружање ватрене подршке јединицама Копнене војске дејством по циљевима тактичког, оперативног и стратегијског значаја на великим даљинама, а реализацијом обуке војника на служењу војног рока унапређују се могућности за квалитетну попуну професионалног састава јединице.

Komentari