m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ОСНИВАЊА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ОСНИВАЊА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ОСНИВАЊА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

 

Обиласком нове зграде Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, а потом и Свечаном академијом обележена је 61. година од оснивања те образовне установе. Уз представнике Покрајине, Републике и научно-академске заједнице, догађају је присуствовао и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Према речима декана проф. др Снежане Бркић, градња новог објекта на 2700м2, уз помоћ средстава Владе АПВ у износу од 60 милиона динара и средстава Факултета у истом износу, почела је пре годину дана, а сада је завршена прва фаза. Како је рекла, ове године и Факултет и АПВ издвојили су додатна средства, још по 83 милиона динара за унутрашње радове, те се очекује да објекат отвори врата за студенте у школској 2022/23. години.

 

– Честитам Медицинском факултету и Покрајинској влади на фантастичном пројекту. То је сјајна вест за Факултет, академску заједницу, али то је и потенцијал који гарантује здравствену безбедност наших грађана. Овакве инвестиције су улагање у будућност у оном најосетљивијем делу. Као Град помажемо у инфраструктурном опремању околине нове зграде. Медицински факултет је директна веза са свим нивоима здравствене заштите, јер креира квалитетне кадрове, а похађа га највише страних студента у оквиру Универзитета. Добро је што се улаже у Стоматолошку клинику и Дечју болницу, у току су радови на блоковима Б и Ц Клиничког центра Војводине, гради се нова Ковид болница која ће после бити градска. Такве су инвестиције раније биле незамисливе за наш град – изјавио је градоначелник Вучевић.

 

Покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић нагласио је да су здравствени радници у протеклом периоду показали да то није професија већ истински позив.

 

– То нас испуњава поносом и обавезом да радимо и идемо напред не чекајући боље време, већ радећи у тешком времену које односи животе грађана и медицинских радника који неуморно раде. Покрајинска влада издвојила је средства у висини од 8,4 милиона динара за пројектну документацију за Стоматолошку клинику, 67,5 милиона за Дечју клинику. Захваљујући градоначелнику Вучевићу и председнику Вучићу, Нови Сад добија Ковид болницу, што доказује да не чекамо да нешто нестане само од себе. Градитељством, људима и инфраструктуром радимо на томе да заједништвом обезбедимо бољу будућност – закључио је Милошевић.

 

Нови Сад, 18. мај 2020. године

Komentari