m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / February 6.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaNajava događajaОБАВЕШТЕЊЕ Комесаријат за избеглице и миграције

ОБАВЕШТЕЊЕ Комесаријат за избеглице и миграције

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије организује уручење кључева од 40 новоизграђених станова, за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, који су изграђени у оквиру Потпројекта 8 Регионалног стамбеног програма (РСП) у Републици Србији. Свечана церемонија одржаће се у уторак, 29.  новембра 2022. године, у Вршцу, Ужичка бб.

Догађају ће присуствовати: комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић, градоначелница Вршца Драгана Митровић, представник Европске комисије Холгер Шредер, Њ. Е. Јан Брату амбасадор, шеф Мисије ОЕБС у Србији, Стефани Краузе, в.д. шефа Представништва УНХЦР у Србији, Елен Стие в.д. амбасадора амбасаде Краљевине  Норвешке у Србији, Раинер Ловато представник Банке за развој Савета Европе, Душан Ковачевић директор Јединце за управљање пројектима у јавном сектору, представници земаља донатора, међународних организација и институција, гости из региона и други.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

 

Београд,

  1. новембар 2022. године

Komentari