m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoНАЈБОЉИ СТУДЕНТИ НА ПЛАЋЕНОЈ ПРАКСИ У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА

НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ НА ПЛАЋЕНОЈ ПРАКСИ У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА

НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ НА ПЛАЋЕНОЈ ПРАКСИ У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА

 

Влада Републике Србије је средином марта усвојила закључак по коме је сагласна да студентима који су уписани у једну од последње две године основних академских и интегрисаних студија у школској 2021/2022. години, на свакој високошколској установи чији је оснивач Србија, а који остваре најбољи укупан просек закључно са последњим семестром, обезбеди обављање студентске праксе. Од петка, 1. априла, почиње плаћена студентска пракса за најбоље студенте у државним органима и јавним службама.

 

Тим поводом, чланица Градског већа за буџет, финасије и инвестиције, Адријана Месаровић, данас је у Градској кући потписала Уговор о обављању студентске праксе са Јованом Ковачевић, студенткињом Универзитета у Новом Саду, која ће стручну праксу обављати у Градској управи за финансије.

 

– Најбоља инвестиција за Србију је улагање у младе и паметне људе јер тиме улажемо у бољу и светлију будућност за све нас. Одлука Владе да подржи најбоље студенте и обезбеди им прилику да стекну практична знања и радно искуство током студирања ће им значајно помоћи при запошљавању након завршетка студија. Нови Сад је универзитетски град и сарадња Града и Универзитета је посебно важна. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је од првог дана од када је на челу нашег Града препознао важност исте и сарадња са Универзитетом уско и интензивно је инкорпорирана у рад свих градских управа и служби. Верујем да ће пракса у Градској управи за финансије за Јовану бити веома значајна јер ће своје знање стечено у академским условима проверити у пракси, у тимском окружењу и да ће тиме себи обезбедити комплетније образовање и у делу практичног – рекла је Адријана Месаровић.

 

Пракса ће трајати три месеца, односно до 30. јуна, са максимално 20 радних сати у току радне недеље. Укупно 127 најбољих студената са универзитета у нашој земљи ће почети са праксом, која ће им помоћи у професионалном усавршавању и проналаску посла. Према закључку Владе Републике Србије, пракса ће се обављати са накнадом која ће бити плаћена у износу од 10.000,00 динара месечно, а на основу потписаног Уговора о обављању стручне праксе.

 

Поносни смо на нашу Јовану, на све наше младе, на свих 127 студената који данас овим уговорима на јединствен начин започињу своју професионалну каријеру. У Републици Србији, у нашем Граду је последњих година остварен изразито подстицајан амбијент и погодно пословно окружење које мотивише наше младе да остану у својој земљи, да пронађу запослење и тако добију прилику да своје идеје и стечена знања преточе у практична решења. Захваљујући вредним и амбициозним младим људима, који имају потенцијал да својим залагањем допринесу даљем развоју наше земље, синоним за будућност биће успех и напредак.

 

 

Нови Сад, 31. март 2022. године

Komentari