m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / November 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaNajava događajaНАЈАВЕ Министар просвете Бранко Ружић

НАЈАВЕ Министар просвете Бранко Ружић

  1. 11.2022.

 

Н А Ј А В А I

 

Министар просвете Бранко Ружић, обратиће се на скупу на коме ће бити представљен Национални извештај о инклузивном образовању 2019 – 2021. године, у среду, 23. новембра.

Јавно слушање Националног извештаја о инклузивном образовању реализује се у оквиру пројекта  „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно“.

У уводном обраћању, поред министра Ружића, обратиће се и  Емануел Жиофре, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, као и Дејана Костадинова, директорка УНИЦЕФ-а у Републици Србији.

Н А Ј А В А II

Министар просвете Бранко Ружић отвориће конференцију „Подршка унапређивању квалитета предшколског васпитања и образовања у Републици Србији“, која ће се одржати у среду 23. новембpa.

На конференцији ће се обратити и  Никола Понтара, директор канцеларије Светске банке у Србији, као и Јелена Селак, представница директора предшколских установа, које су обухваћене програмом „Инклузивног предшколског васпитања и образовања“.

На панелу „Подршка Министарства просвете унапређивању квалитета предшколског васпитања и образовања“  присутни ће моћи да се упознају са оствареним резултатима у оквиру компоненте 2 пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, који спроводи у сарадњи и уз подршку Светске банке,  као и са реформским процесима у систему предшколског васпитања и образовања, које спроводи Министарство.

 

Komentari