m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

НАЈАВА

НАЈАВА

Министарка за европске интеграције Владе Републике Србије и национална ИПА координаторка Јадранка Јоксимовић говориће на конференцији поводом отварања Трећег позива за подношење предлога пројеката за Програм прекограничне сарадње Србија – Црна Гора у понедељак, 21. марта 2022. године у Прибоју.

На скупу ће се обратити и заменик националног ИПА координатора Црне Горе Бојан Вујовић, председник Општине Прибој Лазар Рвовић и помоћник министра финансија Републике Србије Марко Јовановић.

Након уводних излагања, предвиђена је кратка презентација пројеката са овог програма.

Скуп организује Оперативна структура Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014–2020, Министарство за европске интеграције Републике Србије и Влада Црне Горе – Канцеларија за европске интеграције, а  у сарадњи са Министарством финансија Републике Србије – Сектор за уговарање и финансирање Програма из средстава Европске уније.

Програм прекограничне сарадње Србија – Црна Гора један је од осам програма прекограничне и транснационалне сарадње, који се у нашој земљи спроводе са суседним земљама, а координира их Министарство за европске интеграције.

Трећи позив за прекограничну сарадњу са Црном Гором отворен је 3. марта ове године, а рок за подношење пројеката је 1. јун 2022. године.

Средства опредељена за овај позив износе више од 3,4 милиона евра, а основни приоритети позива су: унапређење запошљивости радне снаге и повећање могућности запошљавања, унапређење управљања отпадом и третмана отпадних вода и унапређење капацитета за коришћење туристичких потенцијала програмског подручја. Све додатне информације доступне су на сајту Програма: www.cbcsrb-mne.org

 

Београд,

  1. март 2022. године

Komentari