m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Monday / December 4.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

НАЈАВА

 

НАЈАВА

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти, поводом обележавања 78. годишњице од пробоја Сремског фронта сутра, 12.априла  2023. године у Спомен – комплексу „Сремски фронт“ Адашевци код Шида.

У оквиру церемоније обележавања у 10 часова биће одржан помен у цркви Светог Стефана Штиљановића, након чега ће у 10.55 часова започети свечана церемонија полагања венаца.

Након полагања венаца и културно-уметничког програма, присутнима ће се обратити министар Селаковић, председник Општине Шид Зоран Семеновић и председник СУБНОР Србије генерал Видосав Ковачевић.

У име Владе Републике Српске венац ће положити министар рада и борачко – инвалидске заштите Данијел Егић. Венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Аутономне Покрајине Војводине, Сремског управног округа, Сремске Митровице, Општине Шид, ОШ „Сремски фронт“, СУБНОР-а, као и делегације удружења бораца и ветеранских удружења,  удружења грађана и представници дипломатског кора у Републици Србији.

 

Београд,

  1. април 2023. године

Komentari