m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

НАЈАВА

Београд,  26. мај 2021.

НАЈАВА

Министарство финансија и НАЛЕД, у четвртак, 27. маја, у 11 сати, организују округли сто на којем ће бити представљен нови систем за електронско фактурисање у Србији „Е-фактуре за конкурентнију привреду“ (Палата Србија, сала Југославија, Булевар Михајла Пупина 2).

На округлом столу ће бити представљене кључне новине и предности које за привреду и локалне самоуправе доноси недавно усвојени Закон о електронском фактурисању, као и демо верзија, рокови и кораци за успешну примену новог система од јануара 2022. године.

 

На скупу ће се обратити министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Савеза за фер конкуренцију НАЛЕД-а и директор корпоративних послова у компанији Philip Morris у Србији Иван Милетић.

 

Најбоље праксе и резултате увођења е-фактура у земљама ЕУ представиће ко-председавајући Европског удружења пружалаца услуга е-фактурисања Маркус Лаубе, а на округлом столу ће се дискутовати  и о очекиваним ефектима на сигурност и ефикасност наплате потраживања, дигитализацију пословања и унапређење конкурентности домаће економије.

 

Молимо заинтересоване медије да акредитују своје представнике на press@mfin.gov.rs, најкасније до среде, 26. маја, у 17 сати.

Komentari